Soustředění v Turecku nakonec přežili všichni

Za teplem tureckého slunce na reprezentační soustředění pořádaném občanským sdružením Atletika vozíčkářů odcestovalo místo plánovaných třiceti jen devětadvacet účastníků. Po dvou týdnech usilovného soustředění se, se na pražské ruzyňské letiště vrátil stejný počet více či méně atletických postav, některé pravda s trochu pocuchanými nervy, jiné s pošramocenými kufry, ale všechny vytrénované a opálené.

 

Zdravotní problémy těsně před odletem překazily účast Petru Liškovi, osobnímu doprovodu neslyšícího kvadruplegika kuželkáře Karla Lišky. Karel se před odletem musel rozhodnout, jestli se do Malé Asie vydá sám, s tím, že se o něj po zdravotní stránce postará Naďa Šibravová, a po stránce zvedací kdo bude zrovna k mání. Pro Naďu tak bylo soustředění jakousi dvoutýdenní směnou s pracovním záhulem, s jakým se nesetkala ani během své dlouholeté nemocniční kariéry.

 

Stejně jako přede dvěma lety probíhaly atletické tréninky na oploceném malém fotbalovém hřišti, které bylo na celých čtrnáct dní vyhrazeno pro tréninky vozíčkářů. V samotném hotelu Kaya Belek byla k dispozici posilovna, ovšem její vybavení bylo poměrně ubohé, dále pak sauna a vnitřní i venkovní bazén. Vířivka byla během předloňské rekonstrukce bohužel zrušena.

 

Počasí bylo během soustředění převážně slunečné. První déšť přišel o naplánovaném volném dnu. Voda z nebe narušila ještě jedno tréninkové odpoledne, kdy se místo házení chudáci vozíčkáři museli alternativně trápit v posilovně nebo na fyziobloku.

 

Na poslední den soustředění byl naplánovaný kontrolní závod Turkish Cup s obdobnými pravidly jako má KB Český pohár v atletice vozíčkářů. Mezi mobilními provázkovými výsečemi se nejlépe dařilo Martině Kniezkové a Radimu Bělešovi. Oba dva, Martina v disku a Radim v kuželce, se dostali přes stoprocentní respektive tisícibodovou hodnotu.

datum: 07 Apr 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews