Černý pátek, aneb pátek ne zrovna vydařený

Den začal pěkným počasím a tréninkem s Vlastou na cvičném stadionu vedle hlavního stadionu-ptačího hnízda. Je to fakt hnízdo. Belké, betonové, a právě tady budeme my atleti bojovat o medaile a co nejlepší umístění. Už se nám to krátí, brzo to vypukne.

 

Po tréninku jsem jela na pozdní snídani a pak na plánovanou cestu na letiště, kde jsem chtěla přivítat Ivu. Jo jo, občas je plán jen plán. Nejprve jsem byla polita kávou v jídelně, pak jsem zapomněla akreditaci na pokoji, no a nakonec jsem zjistila, že už není čas dojet na letiště. Rozhodla jsem se na Ivu čekat v přivítací zóně, kde jsem se konečně po nekonečné hodině a půl dočkala. Sláva Iva je tu, není tu sice s týmem, ale je zde a to je moc, moc fajn. Ivu jsem přivítala, doprovodila na barák a do jídelny a pak, i když nerady jsme se rozloučily, neboť Ivu už honil její současný šéf do práce J. Co se dá dělat povinnosti jsou povinnosti.

 

Rozhodla jsem se jet s ostatníma na plánovanou návštěvu na Český konzulát tady v Pekingu, kam nás vyrazila zhruba polovina (nejeli ti, co byli unaveni po tréninku a odpočívali, nebo byli ještě na tréninku atp.) Plánovaný výjezd byl od jižní brány v 15 hod, a dle instrukcí jme měli být oblečeni do trička Hi-tec z límečkem a ve vycházkových kalhotách. Kalhoty zvládli téměř všichni stejné, jen svrchní oděv byl různorodý. Každý měl zřejmě odlišné instrukce J Cesta na velvyslanectví trvala zhruba 40 minut busem. Jaké bylo mé překvapení, když jsem po příjezdu na ambasádu dostala vzkaz od známých z Liberce, kteří mě nechali moc pozdravovat po své sousedce, která sem pracovně přijela na ambasádu s manželem a dvěmi dětmi také před týdnem. Svět je opravdu malý.

 

Velvyslanectví je velký střežený areál někde uprostřed města, za dvojitým plotem. Jeho součástí je velká zahrada, ve které je dětské hřiště, tenisový kurt a bytovky pro zaměstnance, no a samozřejmě budova vlastního konzulátu a další menší budova, který vypadala jako kulturní dům v Karlových Varech. Na velvyslanectví nás očekával pan velvyslanec a také paní Ing. Eva BARTOŇOVÁ, 1. náměstkyně ministra MŠMT ČR a oficiální hosté ČPV, kteří dorazili také dnes.

 

Po úvodní uvítací řeči a krátkém proslovu, jsme byli pozváni na raut, který se sestavoval hlavně z české kuchyně a mimo jiné tam bylo k mání české pivo což mnozí uvítali (někteří si vyprosili i něco sebou). Atmosféra byla příjemná, pracovníci velvyslanectví i paní náměstkyně ministra se snažili s každým z nás prohodit pár slov, což se opravdu dařilo. Při osobním setkání s paní náměstkyní jsem se dozvěděla, že také dělala atletiku, a tak se velice zajímala o mou disciplínu. Slíbila, že mě určitě přijde v pondělí povzbudit, tak jsem zvědavá jestli mi to přinese štěstí.

 

Během rozhovorů a dobré nálady jsem pomalu, ale jistě začala kašlat a měla problém z dechem. Pátrala jsem po příčině. Tu jsem posléze našla, byla to ozdoba na tabuli, která byla plná lilií, což je pro mne alergika opravdu velká radost. Lilie jsou sice krásné, ale nejraději je mám na obrázku. Výsledkem byl astmatický záchvat, který jsme se snažily společnými silami s lékařkou týmu Ljubou zvládnout a nebylo to zrovna jednoduché. A to i přesto, že lilie byly odstraněny. Byla jsem ráda, že dýchám a také mi bylo líto, že taková hezká návštěva takto dopadla. Těšila jsem se do vesnice a hlavně do postele.

 

Když jsem se konečně dostala do postele a začala usínat zaklepal na dveře Tomáš, po vstupu do pokoje zkonstatoval, že mi ze stropu kape voda. Je pravdou, že se mi zdálo, že slyším kapat vodu, ale to mi připadlo nemožné. Dal mi tam kýbl a šel přivolat pomoc. Pomoc přišla po půl hodině v podobě tří lidí. Postupně se tým místních opravářů rozrost o další lidi, až jich bylo nakonec 6. Po téměř hodině a půl se jim problém podařilo odstranit a já mohla ulehnout.

 

Doufám, že jsem si svou dávku smůly již vybrala. Ps: Přijela také Alice se svým TV týmem a tak bychom měli být konečně skoro komplet. Schází ještě podpůrný team Janča Kuncová a Pepa Fessl.

datum: 07 Sep 2008 autor: Eva Kacanu
Content Management Powered by CuteNews