Neuplatni

Martin Zvolanek vcera vecer ziskal paralympijsky bronz v hodu diskem. Stejnou medaili si pred osmi lety (achjo, jak ten cas leti) privezl ze Sydney, tenkrat to ovsem bylo ve stolnim tenisu. V utkani o treti misto tenkrat porazil soucasneho predsedu Slovenskeho paralympijskeho vyboru Jana Riapose. Slovensti paralympionici meli vypsane pomerne vysoke premie za medaile a Riapos se chtel se Zvolankem o premii rozdelit, pokud ho necha vyhrat. Martin byl neuplatny.

 

Stejne neuplatni vcera bohuzel byli dobrovolnici na basketbalu. Chodime na do sektoru hned u hriste, ktery je vyhrazen pro prihlizejici s akreditaci Wheelchair Basketbal. Ostatni sporty by mely byt nahore na tribune, ale z mist primo u palubovky je samozrejme videt nejlip. Az do vcerejska nam to prochazelo. Jednou jsme tam dokonce dostali Janu Kuncovou a Pepu Fessla, kteri nejsou akreditovani vubec.

 

V prestavce utkani USA - Australie najednou dobrovolnici zacali kontrolovat akreditace a vsechny bez oznaceni WB posilali pryc. S pramalym uspechem. Michal Stefanu na pozadavek "card please" vytahl vizitku, kterou kazdemu z nas vyrobil marketink CPV, a blahosklonne dobrovolnikovi pokynul, ze si ji muze nechat. Zmateny Cinan odesel a my se tesili na druhou polovinu.

 

Kontrolne bezpecnostni proverky odnesl Mira Sperk, ktery se sel o prestavce vycurat a uz nebyl vpusten zpatky. Kdyz jsme ho videli na protejsi tribune, smali jsme se a mavali mu. Ja se ale nesmal az tak dlouho. Po sesti minutach hry se mi zaclo chtit na zachod taky. Pri navratu jsem kontrolou samozrejme neprosel. Marne jsem ze sebe delal chudaka na vozicku, ktery nerozumi cinsky ani anglicky. Ani odznacek nepomohl. Musel jsem se pridat ke Sperakovi.

 

Kvuli dohadovani jsem malem prisel o to nejlepsi. Australani, kteri prohravali o deset, srovnali stav a ujali se vedeni. Po treti ctvrtce o sest bodu! V zaveru ovsem Amerika pritlacila a nakonec vyhrala 68:61. Se Sperakem nas boli za krkem, jak jsme cely zapas kroutili hlavou nad tim, jak je mozne trefit kos z najezdu v takove rychlosti.

datum: 12 Sep 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews