KB Český pohár v atletice vozíčkářů v Brně přinesl dva výsledky lepší A limitu na mistrovství světa a jeden nový český rekord

Atleti pardubické Hvězdy Martin Němec a Jaroslav Petrouš se v Brně na 5. kole KB Českého poháru v atletice vozíčkářů blýskli nejlepšími výsledky.

 

Petrouš (soutěží v kategorii nejméně handicapovaných F58) skončil po přepočtech v soutěži mužů na celkovém druhém místě, když hodil diskem 54,69 m, což je zároveň i nový český rekord. Jaroslav Petrouš dosud nesplnil A limit na lednové mistrovství světa a může ho jen mrzet, že se mu tento výkon nepovedl na závodech pořádaných pod záštitou Mezinárodního paralympijského výboru.

 

Naopak hned dva splněné A limity (ve vrhu koulí a v hodu diskem) má Martin Němec a závodí se mu víc uvolněně. Dvojnásobný paralympijský vítěz v disku (kategorie F55) hodil v Brně v této disciplíně také přes "Áčko" 38 metrů a 42 centimetrů, což mu po přepočtech zajistilo první příčku v pátém kole, a nadále vede i průběžné pořadí Českého poháru před Milanem Bláhou a Josefem Štiakem.

 

Vedoucí závodnice ženské části poháru, paralympijská vítězka z Pekingu Eva Kacanu, poslala kouli přes "Béčko", tedy do vzdálenosti 5,88 m a zvítězila. Průběžně vede před druhou Janou Fesslovou, která má pozastavenou činnost kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu z červnového mezinárodního mistrovství republiky v Olomouci, třetí je zatím v Brně druhá Dana Šaňková z Bíliny.

datum: 03 Sep 2010 autor: Alice Tejkalová
Content Management Powered by CuteNews