Paralympiáda se blíží

- lístky mizí, ale postaráno bude i o fanoušky, kteří zůstanou doma

Britové přijali paralympiádu za svou, alespoň pokud bychom měli soudit podle prodaných lístků, jejichž počet je podle Mezinárodního paralympijského výboru rekordní. Dosud se jich prodalo 2,1 milionu, což o 300 000 kusů předčilo celkové číslo z předchozích her v Pekingu!

 

Přitom nejvíc se podle předsedy Mezinárodního paralympijského výboru Phila Cravena kupují lístky až ve chvíli, kdy začne olympiáda, v Londýně je tomu ale jinak - 1,4 milionu lístků bylo prodáno už před zahájením olympijských her. Celkově jich bylo k dispozici 2,5 milionu. Tři týdny před zahájením paralympiády jich tak zbývá volných jen necelá pětina, o tom se například Aténám mohlo jen zdát. Naprosto unikátní zážitek těm, kteří zůstanou doma, nabídne ParalympicSport.TV, která slibuje odvysílat také rekordních 580 hodin živého vysílání na 5 kanálech. Jeden bude atletický, na druhém bude plavání, na třetím basketbal vozíčkářů, na čtvrtém zbývající sporty (tyto všechny budou komentovány anglicky) a na pátém sportovní směsice komentovaná španělsky. Výběr sportů pro samostatné kanály odpovídá dvěma nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším sportům na minulých hrách (plavání a atletika) a nejpopulárnějšímu kolektivnímu.

 

K tomu bude údajně také k dispozici dalších 1000 hodin záznamů! 22 píšících novinářů dále zajistí až 50 článků denně, 5 fotografů blíže nespecifikovaný objem fotografií a specální tým je vyčleněn na plnění facebookových stránek Mezinárodního paralympijského výboru a jeho twitterového kanálu.

 

Mezinárodní paralympijský výbor navíc uzavřel smlouvu o prodloužení spolupráce s Mezinárodním olympijským výborem na "jednom místě - dvojích hrách" do roku 2020 (až dosud to bylo jen do Ria 2016).

 

Česká televize nabídne od 29. srpna do 9. září každý den hodinový souhrn, do kterého bude kromě obvyklých agenturních obrázků přispívat i tým přímo na místě - redaktor Jakub Bažant a kameraman Jan Matouš. Vysílací časy jsou noční (než začnou všichni brblat, tak vězte, že celodenní agenturní i redakční materiál, jenž přijde v podvečer, je třeba zpracovat a časový posun, který by eventuálně mohl pomoct, je minimální), reprízy dopoledne, více viz www.ceskatelevize.cz.

datum: 10 Aug 2012 autor: Alice Tejkalová
Content Management Powered by CuteNews