Návrat sportovců z mistrovství světa v Kataru

I přesto, že Koulař Aleš Kisý vybojoval bronz ve vrhu koulí výkonem 7,69 m, tak má účast na MS v Kataru nahořklou příchuť neboť se příliš nedařilo ostatním členům výpravy.

 

Medailové ambice měli kuželkáři Běleš, Zvolánek a Vaněk, neúprosná vedra je však zastavila a vybrala si svou daň. Kluci měli problém nejen s horkem ale i po technické stránce, protože lepení, které používají na úchop kuželky se v katarské výhni roztékalo a nelepilo, což znamenalo, že nemohou dát své maximum neb jim kuželka v prstech nedržela.

 

Nakonec s výkony daleko za svými maximy čeští atleti skončili na 6.místě Martin Zvolánek, 7. Jan Vaněk a desátém Radim Běleš. Také Eva Kacanu nastupovala v soutěži ve vrhu koulí kategorie F54 a i přes stoupající formu z posledních týdnů a výkony za 6 m se Evě nepodařilo tuto hranici v soutěži překonat.

 

Horko si vybralo i tady svou daň a Eva skončila na šestém místě s výkonem 5,87 a navíc musela být ošetřena první pomoci (nebyla jediná).

 

Jaroslav Petrouš po překlasifikaci mezi stojící nastupoval do soutěže v hodu diskem kategorie F42, kde výkonem 35,38m obsadil desáté místo.

 

Zarážející bylo, že většinou byl soutěžní program, až od 16 hodin, ale bohužel soutěž kuželkářů a vrh kouli žen F54 a pár dalších disciplín , pořadatel naplánoval na dopolední hodiny, kdy je největší vlhkost a hlavně vedro a to až 40 °C . Sami pořadatelé na technickém mítinku upozornili na to, že podmínky pro sportovce v dopoledním programu budou značně náročné a proto je nepochopitelné, že to takto naplánovali.

 

Během celého šampionátu musela záchranná služba zasahovat nesčetněkrát a to i přesto, že sportovci se snažili dělat opatření, aby předešli přehřátí, ale vedro, vlhkost a také fyzický výkon byl pro všechny náročný a to zejména pro Evropany.

 

FOTO

datum: 04 Nov 2015 autor: Eva Kacanu
Content Management Powered by CuteNews