Vedení IPC oceňuje přípravy na paralympiádu

„S podporou čínské vlády a čínského lidu postupovaly přípravy na pekingské paralympijské hry během uplynulých šesti let hladce,“ řekl Liu Jingmin, zástupce starosty Pekingu a výkonný viceprezident pekingského organizačního výboru pro Hry XXIX Olympiády (BOCOG).

 

Na semináři vedoucích týmů, který byl v Pekingu zahájen ve středu 5. září prohlásil, že hlavní cíle každé fáze byly splněny podle plánu, což dává silný základ pro úspěch paralympiády,

 

Řekl, že 6. září 2007 odstartuje odpočet posledního roku do začátku paralympiády a BOCOG posílí komunikaci s mezinárodním paralympijským výborem (IPC), národními a regionálními paralympijskými výbory (NPC) a bude se snažit poskytovat všem účastníkům dle olympijského standardu. „Plně respektujeme zvláštní potřeby paralympiády a paralympioniků a vytvoříme přístupné prostřední uvnitř i vně sportovišť,“ slíbil Liu.

 

V zastoupení prezidenta IPC Philipa Cravena přivítal výkonný předseda Xavier Gonzalez vedoucí misí a pochválil čínskou vládu za její podporu a průběžnou práci. Řekl, že si je mezinárodní paralympijský výbor jistý, že Peking uspořádá paralympijské hry, které budou skvělé a tak dobře organizované jako olympiáda, a že BOCOG během krátkého období příprav už vytvořil mnoho prvenství v historii paralympismu.

 

Třídenní seminář podporovaný BOCOG a IPC má za cíl informovat národní paralympijské výbory o stavu příprav na paralympiádu, zjistit jejich potřeby a návrhy. Členové paralympijských výborů mohou navštívit sportoviště a paralympijskou vesnici.

 

Zahajovacího zasedání se zúčastnilo více než 200 lidí, včetně delegátů 90 národních paralympijských výborů a relevantních organizací IPC.

 

http://en.beijing2008.cn/paralympic/news/

datum: 05 Sep 2007 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.