Do odletu do Číny zbývá týden

Už za týden odletí Český paralympijský tým do aktuálního centra světového sportovního dění v Pekingu. Všichni se sejdou už o den dřív, ve čtvrtek 28. srpna v hotelu Praha.

 

Začíná se ve 14 hodin tiskovou konferencí. Tiskovka bude v přímém přenosu vysílána na programu ČT 4 Sport, moderovat ji bude Alice. Asi tam bude dost narváno, tiskovky by se mělo zúčastnit sedm sportovců a dva funkcionáři z vedení výpravy. Bude to trvat dvacet minut a jsem zvědavej, kdo se dostane ke slovu a kdo bude jenom dělat křoví.

 

Odlet je v pátek 28. srpna ve čtyři odpoledne ze staré Ruzyně. Sedm a půl tisíce kilometrů mezi Prahou a Pekingem překonáme vládním speciálem Airbus A-319 CJ. Let bude rozdělen na dva zhruba pětihodinové úseky s mezipřistáním někde na Sibiři. V čínském hlavním městě bychom měli být druhý den v devět ráno.

 

Považuju za velkou výhodu, že na palubě bude jen paralympijská výprava a nebudeme se muset dlouhé hodiny mačkat v turistické třídě mezi cizími lidmi, jako když jsme letěli v roce 1999 do Christchurch nebo o rok později na paralympiádu do Sydney. Otázkou je, na koho se budu mačkat tentokrát. Mezi Evou Kacanu a Tomášem Brůnou bych asi sedět nechtěl

datum: 22 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.