Get dressed for success

I před letošní paralympiádou jsme dostali dvě sady společného oblečení, obuvi a dalšího vybavení. Takzvané společenské, které obsahuje nástupové oblečení pro zahajovací ceremoniál i vycházkové, jak název vypovídá určené na vycházky. A potom sportovní, určené pro každodenní pohyb po paralympijské vesnici i pro medailové ceremoniály. Zatímco do Sydney i Atén bylo společenské oblečení poměrně použitelné a jako sportovní vybavení jsme dostávali jen zbytky z různých adidasových kolekcí, je letos situace opačná.

 

Snad poprvé v historii má paralympijský tým společenské oblečení stejné jako olympionici. Bohužel pro vozíčkáře jde o věci v podstatě nenositelné. Počínaje podivnými botami, s tak nízkým nártem, že se do nich obuje snad jen čínská kurtizána s podvázanými chodidly. Co si mám počít s bílou brašňou přes rameno netuším. Nástupové kalhoty bílé, vycházkové světle béžové z lesklého klouzavého materiálu. „Ideální“ pro vozíčkáře.

 

A saka. Přestože jsem požadoval zkrácení nástupového i vycházkového saka, aby mi jejich cípy nešly do kol a já se mohl pohybovat, při vyzvedávání věcí v Sazka Aréně jsem zjistil, že jsou obě příliš dlouhá. Červená košile určená pro zahájení měla tak úzké rukávy, že mi zaškrtily ruce v bicepsech. Saka i košili jsem nechal v Sazka Aréně ke krejčovským úpravám, ale když jsem si je týden na to přišel vyzvednout, byla místnost zamčená a švadleny nikde. Takže jsem aktuálně bez sak.

 

Jako sportovní vybavení jsme dostali speciální paralympijskou kolekci Hi-Tec. Ta je fakt pěkná a na úrovni. Hlavně oceňuju trika s krátkým rukávem z materiálu Hydro-Tec. Trička z těchhle nových chytrých materiálů nosím rád a cítím se v nich dobře. Dobře vypadají i tréninkové soupravy a atletické dresy, které dodělávala firma Atex. Co mi bohužel schází, jsou obyčejné bavlněné tepláky, které potřebuji na házení, aby mi neklouzaly na vrhačské konstrukci.

datum: 23 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.