Olympiáda skončila, paralympiáda se blíží

Včerejším závěrečným ceremoniálem skončily více než dva týdny plné sportovních klání čtyřiadvacáté letní olympiády. Jak byly olympijské hry, co se medailových zisků týče pro Českou republiku úspěšné, už bryskně zhodnotili příslušní činovníci, novináři i veřejnost.

 

Díky přenosům České televize mohli paralympionici nejen sledovat zajímavé sportovní výkony, ale v předstihu si dopřát i virtuální prohlídku olympijských a v blízké budoucnosti paralympijských sportovišť. Sportovišť, na nichž se zanedlouho poperou o své úspěchy.

 

Já se takto pásl na záběrech atletických soutěží z Národního olympijského stadionu alias Ptačího hnízda alias Drátěnky. Samozřejmě, že mě nadchl zlatý hod Barbory Špotákové. Držel jsem palce Jaroslavu Bábovi, Tomáši Janků, Romanu Šebrle i dalším českým reprezentantům. Napjatě sledoval oštěpaře Thorkildsena i překvapivou výhru Belgičanky Hellebautové v ženské výšce.

 

A při závodu Věry Cechlové na mě padla soutěžní atmosféra. Koukal jsem, jak diskařky jedna po druhé vstupují do kruhu, a říkal si, že tam za tři neděle budu já. Viděl jsem sektor, výseč, bílé lajny na zelené trávě. Taky jsem už chtěl držet v ruce disk a hodit si. Začal jsem se do Číny obrovsky těšit. Jsou mi ukradené památky jedné z nejstarších civilizací, nebo komunisticky-kapitalistická současnost Říše středu. Nemůžu se dočkat, až si zazávodím.

datum: 25 Aug 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.