Jak je na LPH

Protože Martin velice podrobně informuje o všem co se děje, po několika dnech rozšířím jeho deník o svůj pohled na let a dění tady na LPH.

 

Cesta v letadle jsme byli usazeni podle sekcí v řadě pro 3 osoby. Martinovi se splnilo přání a neseděl vedle mě ani Tomáše, ale seděl vedle hubené Šárky, a tak a tak se mohl rozvalovat i se svým hrochem.  Let byl dlouhej a celkem náročný, zvláště pro nás ženy vozíčkářky (tiše jsem záviděla chlapům, těm stačí láhev od mléka a jsou v pohodě). Musely jsme během letu absolvovat cestu na WC za doprovodu silných mužů. Vozili nás na speciálních vozíkách určených pro přepravu v letadle na prezidentskou toaletu, která byla prostornější a dokonce vybavena sprchou. Při cestě na onu toaletu jsem měla občas pocit, že skončím v kokpitu, který byl od kabiny na rozdíl od jiných letadel oddělen jen závěsem.

 

Když jsme dorazili do Pekingu, byla jsem ráda a asi ne jen já, že jsme konečně tady. A jak vypadá vesnice? Je to vlastně takové malé sídliště na Proseku v Praze, nebo na Letné v Olomouci, či jako v Brně na Vinohradech. No prostě spousta paneláku. Vše je krásně na rovině, takže se moc dobře jezdí. Uprostřed je poliklinika a další potřebné zázemí v několika nižších budovách. Vchody do jednotlivých bloků jsou takové brány a pokaždé je jiná. Vlastní domy jsou označeny písmeny, náš dům se nachází v bloku B č.3.

 

Je to 8 patrová budova a v každém patře se nacházejí 4 byty, některý je větší a některý menší. Atleti na vozíku získali hned 2 patro, asi proto, kdyby nejely výtahy tak by se jim nás špatně snášelo, je nás přeci jen krapet více. Jak tedy bydlíme? V jednom bytě bydlí Eva V. a holky Kniezkovy, druhém bytě bydlí Pepa, Milan ,Aleš, Míra ,Honza, Vlastav třetím bytě bydlí Šárka ,Jana, Martin ,Rosťa a také běžkyně Mirka se svým vodičem (Mirka startuje za zrakově postižené). No a v posledním bytě bydlím, já, Marcela ,Martin Zvol, Radim, Tomáš.

 

Téměř každý byt má dvě koupelny, někdy je větší někdy menší a také obývák, byt je vybaven klimatizací, kterou je nejvíce potěšen Radim, který se marně snaží ze svého pokoje udělat Iglú. Vybavení každého bytu je standardní pro ubytování hostů. Naším noumenům RT se konečně podařilo nám zprovoznit po celém domě internet a tak máme možnost se připojit kdekoliv na patře pokud vlastníme laptop.

 

V opačném případě jsou ve vesnici k dispozici internetové místnosti, kde si lze vše vyřídit. Máme zde k dispozici také prádelny, kam si špinavé prádlo donesete a čisté odnesete jen je trochu potíž, že prádlo není vyžehlené a to je zase naše starost, máme v bytech žehlící prkna a žehličky.

 

Je velká škoda, že na rozdíl od jiných zemí máme náš dům vybaven vlajkami jen omezeně, víceméně je máme hlavně my ve druhém patře, kde máme 2 na každé straně budovy. Pak je 1 v pátém patře, nevím čím to je. Stravování: jídelna je velká a prostorná a je na výběr jídlo dle chuti. Teda pokud tu chuť lidem nekazí přepočítávání kJ , někteří po Mírově přednášce na pár hodin ztratili chuť k jídlu (Rosťa).

 

Ale vážně je tu strava pestrá a plná ovoce a zeleniny a dalších dobrot. Já si takhle pěkně naběhla, když jsem se domnívala, že jsem si vzala palačinku z čokoládou a místo čokolády tam byla kachna a to bylo zklamání. Pro přípravu a ladění formy je to zde velice dobře připravené, jen změny v časovém pořadu nejsou moc příjemné neb člověk neví na jaký čas se má připravovat (dopoledne nebo odpoledne). Tady je oproti ČR + 6 hod.

 

Pomalu a jistě se těšíme na příjezd podpůrného týmu Jany a Pepy , kteří přiletí v sobotu dopoledne a já se navíc těším na zítřejší přílet Ivy Machové , která se o nás čtyrky roky starala jako o tým a o mě osobně ještě jako trenérka a nakonec se sem dostala jen díky tomu, že je pozvána jako technický delegát od IPC. Trochu smutná skutečnost, že tu není s námi. 

 

Počasí je střídavé, ale rozhodně je teplo a někdy i dusno a ne jen venku, nejvíce je to asi proto, že všichni očekáváme jak a kdy se co zase změní. Stále totiž není stoprocentně jasné kdo kdy startuje, dle informací od vedení by to mělo být jasné již 5. 9. což znamená zítra, už aby to bylo.Nejistota je děsná věc zvláště pokud má člověk správně naladit formu. Podle poslední verze máme 8. 9. startovat v 9 hod já vrh koulí, a Martin, Míra a Pepa mají házet diskem, tak jsem zvědavá zda to změní nebo ne. Ale doufám, že ne.

 

Jinak tak vůbec necháput to o novince ČPV, že se do rady sportovců budou navrhovat pokaždé jiní lidé. Připadne mi to nelogické když zvážím to, že člověk pozná lidi a má určitou pozici mezi lidma a musíodejít. Je mi smutno z toho, že se nás sportovců nikdo neptal koho tam chceme, přitom zastupuje nás sportovce a naše zájmy. V žádném případě nemám nic proti Markétě, ta jen byla navržena ČPV či SH. Martin je naštěstí férovej kluk a tak Markétu sám osobně uvedl mezi své známé zástupce sportovců, kteří jsou stejní jako v předchozích letech. Tak držím Markétě palce, ale hlavně si přeji, aby její zvolení bylo ku prospěchu všech sportovců, a v tomhle Mrkétě věřím. Na závěr zdravím všechny čtenáře.

datum: 04 Sep 2008 autor: Eva Kacanu
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.