Konec zlatych casu

Kdyz jsem pred dvema lety na mistrovstvi sveta v Assenu po prekonani svetoveho rekordu v hodu diskem pronesl, ze jsem se prave pripravil o paralympijskou medaili, preci jen jsem ve skrytu duse doufal, ze nebudu tak uplne prorokem, a ze to nebude tak zle. Ma slova se bohuzel naplnila.

 

Nechci zehrat na slucovani disciplin, nebo prepoctovy system. Tak to proste v paralympijske atletice momentalne funguje. Tentokrat ke mne byly prepocty snad prilis krute, ale uz na pristich zavodech budu mozna tezit z toho, ze po Pekingu vyskoci koeficient kategorie F56 o dost nahoru. 

 

Na ctyricetimetroveho Kubance Diaze, ani roztekleho Irance Mohammada jsem od zacatku nemel, cely zavod jsem se drzel na bronzove pozici. Ale Jamajcan Campbell, ktery tak tak, ze postoupil do finale, svym poslednim hodem potvrdil, ze ho cesti diskari nemaji radi opravnene. Mirovi Sperkovi sebral v Assenu titul svetoveho sampiona, me ted pripravil o medaili.

 

Moje pocity jsou smisene. Jednim z mych oblibenych filmu je disneyovska komedie Kokosy na snehu. Nevim, jestli jeste kdy budu mit naladu se na ni podivat. Myslim, ze Jamajcani by meli jezdit na bobech, a prenechat hazeni diskem nam, poradnym chlapum .

 

Se svym vykonem jsem spokojeny, ale mrzi me, ze jsem ve sve discipline poprve po deseti letech bez medaile. Dal jsem do toho vse a hodem dlouhym 37.48 metru jsem stanovil pro svou kategorii novy paralympijsky rekord; presne o 30 centimetru vic, nez jsem hodil pred ctyrmi roky v Atenach. Je to muj druhy letosni nejlepsi vykon, ale ani ten nejlepsi by mi tady na placku nestacil.

 

Ceska vyprava jeste zkusila podat proti Cambellovi klasifikacni potest. Jak jsem se jiz zminoval, nezda se nam jeho zarazeni do kategoie F56. Protest byl zamitnut a Jamajcan si, stejne jako pred ctyrmi lety, odvazi z paralympiady bronz.

 

Jeste ze vlajku OSAVu zatim drzi Eva Kacanu, jez vcera ve svetovem rekordu vyhrala vrh kouli a Jana Fesslova, ktera dneska z Ptaciho hnizda privezla diskarsky bronz. 

 

Kompletni vysledkove listiny jsou na oficialnich strankach paralympiady. 

datum: 09 Sep 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.