A zase ty koeficienty...

Dneska dopoledne bylo odhazeno posledni diskarske finale paraplegiku. Slouceny zavod kategorii F53/54 vyhral Cinan Fan, kteremu stacily jen dva zdarene pokusy, aby stanovil novy svetovy rekord 31.08 metru. Pro skupinu postizeni F54 to znamena narust o 2.15 m. Na druhem miste skoncil Srb Mitrovic, ktery hodil 29.09 m, rovnez vykon lepsi byvaleho svetaku.

 

Prepoctovy koeficient IPC se pocita aritmetickym prumerem 4 hodnot. Na dalsi dvoulete obdobi to budou vykony na prvnim a druhem miste tady na paralympiade v Pekingu, svetovy rekord a vykon mistra sveta pred dvema roky v Assenu.

 

Je jasne, ze koeficient pro kategorii F54 pujde nahoru. Obdobna situace nastane i v disku F56, F57 i F58, kde byly rovnez prekonany svetove rekordy. Pouze v me skupine F55 se svetove tabulky po paralympiade menit nebudou a koeficient mi vyskoci asi o 5 milimetru. To pro me bude pro pristi slucovane zavody znamenat urcitou vyhodu. 

 

Koeficienty se meni kazde dva roky. Otazkou zustava, kam az to muze jit dal. Preci neni mozne se donekonecna zlepsovat. Vydareny zavod muze znamenat nasledne dvoulete obdobi bez medaili, nebo dokonce bez nominace. Sportovci zacnou kalkulovat a na svetovych sampionatech se budou krotit. Nebo na ne nepojedou. Tim spis, ze pristi mistrovstvi sveta bude az na Novem Zelandu.

 

Po svem disku jsem byl v posilovne s Nemcem Ulrichem Iserem, ktery se ptal na prubeh zavodu. Zanadavali jsme si na koeficienty a on to zakoncil slovy: "Wir sind nur die Leute." Dalsi den, po svetovem rekordu Holandana Gruijterse, jsem pred barakem potkal Irance Jalila Bagheriho. Ten, ac vetsinou mlci, zacal najednou rozcilene brebentit persky a vystrelovat do vzduchu ctyri prsty na jedne a dva na druhe ruce. Asi se divil, jak je mozne hodit ostepem ctyricet dva metry.

datum: 14 Sep 2008 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.