Změnili klubovou příslušnost a zase v Líšni vyhráli

Na fotbalovém hřišti SK Líšeň se v neděli sedmého června konalo zcela nefotbalové klání. Na zelené trávě, po které obvykle pobíhá sudí v trenýrkách a s píšťalkou, tentokrát postávali elegantně oblečení rozhodčí s praporky a pásmem. Pravoúhlé čáry byly přeťaty diagonálními pruhy diskařských výsečí, a sportovci na vozíčku vzájemně měřili své síly a aktuální formu v atletických vrhačských disciplínách.

 

Třicítka vozíčkářů po dobu pěti hodin usilovně metala disk, mrštila oštěpy a vrhala koule. Nejúspěšnějším z mužů byl Martin Zvolánek, který s větrem v zádech překonal svůj vlastní národní diskařský rekord kategorie F51. Zvolánek brněnský závod vyhrál i loni, mezitím vyměnil modré tílko Hvězdy Pardubice za zelený dres Nového Města nad Metují. Za ním skončili Radim Běleš a Jenda Vaněk zařazení do stejné třídy.

 

Přestože koulař Aleš Kisý trpí nejistou klubovou identitou, předvádí letos stabilní výkony a na okraji Brna obsadil čtvrtou pozici. Po dlouhé basketbalové sezóně se doma v Litovli výborně vyspal Rostislav Pohlmann a skončil pátý. „Jsem vlastně nejlepší z paraplegiků,“ radoval se dvojnásobný bronzový medailista z Pekingu Pohlmann. „Jenom škoda, že na 99% nedorazím na příští kolo do Českých Budějovic,“ posmutněl vzápětí.

 

V soutěži žen si prohodily pozice z minulého kola Jana Fesslová a Martina Kniezková. Tentokrát byla o pár bodů lepší Fesslová, ale Kniezková jí výhru přála: “Já se teď potřebuju hlavně srovnat po zdravotních problémech a druhé místo je parádní.“

 

Jana Fesslová v Líšni úspěšně obhájila výhru z minulého roku, kdy ještě nastupovala za pardubickou Hvězdu. Od letoška je v novém oddíle, a dokonce pořádá následující kolo Českého poháru. Diskařka a oštěpařka využila možnosti vylákat soupeřky k měření sil na její domácí půdě. „Už jsem se domlouvala s Danou Šaňkovou, že může před závodem kdyžtak přespat u mě. Budu ráda, jestli za dva týdny k odvetě dorazí i Martina,“ těší se členka Sokola České Budějovice na závody na Sokolském ostrově.

datum: 07 Jun 2009 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.