Češi skončili v Indii v první desítce

Ani jeden ze startů českých atletů na světových hrách vozíčkářů a amputářů v indickém Bangalore nevyšel naprázdno. Pět zlatých a šest stříbných medailí, o které se zasloužilo pět sportovců, znamená pro Českou republiku sedmou příčku v pořadí národů.

 

Jana Fesslová hned trojnásobně postříbřila svou holou hlavu, když ji v hodech oštěpem, diskem a vrhu koulí pokaždé dokázala porazit pouze jediná konkurentka. V disku a kouli Němka Buggenhagen, v oštěpu Bulharka Tudorova.

 

Paralympijská koulařská vítězka z Pekingu, česká Řekyně Eva Kacanu, nenašla přemožitelku ani na Indickém subkontinentu.

 

Martin Němec nejprve uhájil o pětatřicet centimetrů zlato před Bulharem Yusseinovem v disku, oštěpem nestačil pouze na Poláka Koužuna, se kterým si vyměnil pozice v potyčce koulařů.

 

Nováček výpravy Jaroslav Petrouš nejprve na rozjezd získal oštěpařské stříbro, poté se musel hodně snažit, aby posledním pokusem zachránil stejný kov i v diskařském finále. Na vítěze Ašapatova mu chybělo deset metrů.

 

Josef Štiak si k adventu nadělil pěkný šestatřicetimetrový hod diskem, který v jeho kategorii znamenal zlato. V oštěpu se dohadoval s rozhodčími o regulérnosti svého nejdelšího pokusu, ale i ten uznaný mu stačil na zlato. Rozdílem pouhých pěti čísel.

 

Česká výprava se na zpáteční cestu vydává ve středu 2. listopadu. Stejným letem poletí z Bangalore i Poláci a bratia ze Slovenska.

datum: 30 Nov 2009 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.