Atletické výkony v oranžovém království ovládlo počasí

Pětice atletů vozíčkářů, mimochodem stejná skvadra jako na IWAS Games v Bangalore, vyrazila o uplynulém víkendu na lov kvalifikačních standardů MS Christchurch 2011. Loviště se nacházelo ve východonizozemském městě Emmen v provincii Drenthe.

 

Aby bylo zajištěno optimální načasování formy a obnovení sil po dlouhé cestě napříč Německem, dorazili vozíčkáři na místo už ve čtvrtek před začátkem víkendových závodů. V dějišti nizozemského šampionátu, na stadionu Sportovního klubu handicapovaných v Emmenu, kam se někteří z nich vrátili po třinácti letech, využili volný aklimatizační den nejprve k vyslání několika tréninkových pokusů do slibného protivětru. Potom, ve snaze o nalezení zoologické zahrady, strávili odpoledne prohlídkou pitoreskního vnitrozemského městečka a nákupem sýrů, růží a řiditelných draků na regulérním pátečním trhu.

 

Nemilé překvapení čekalo na milé standard huntery v sobotu ráno. Prapory s tukanem, symbolem hotelu Van der Valk, ve kterém byli ubytováni, se třepotaly na opačnou stranu než předešlý večer. Vítr se během noci otočil o stoosmdesát stupňů!

 

Nevhodný zadní vítr vál po celou dobu sobotního diskařského klání, a tak se nikomu ze čtveřice diskařů nepodařilo zapsat do rankingu Mezinárodního paralympijského výboru. K zemi byly sraženy pokusy Martina Němce (35.97 m), Josefa Štiaka (34.75 m), Jaroslava Petrouše (46,11 m) ve sloučeném závodě F55-F58 i Jany Fesslové (23,52 m) v soutěži žen. Eva Kacanu si mezitím v kouli připsala nachlup stejný výsledek jako na poháru v Pardubicích i Brně, tedy 5,98 m, čímž se zařadila mezi statistické rarity. Martin Němec si na houpající se plechové platformě připsal 11,06 metru.

 

V neděli byly na řadě soutěže oštěpařů, se kterými si počasí rovněž nehezky pohrálo. Vítr a déšť se střídal s ostrým sluncem, a jaký div, že i tentokrát zůstaly limity neposkvrněny. Jana Fesslová hodila 15,86, Josef Štiak 26,90 a Jaroslav Petrouš 30,57 metru. Posledně jmenovaný se ani nevešel do připraveného sektoru, a tak mu, na pokyn technického delegáta, musel být operativně vytvořena spaciální výseč.

 

Kompletní výsledky na webu Dutch Open.

datum: 02 Jun 2010 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.