4. kolo KB Českého poháru v atletice vozíčkářů ve znamení nového českého rekordu

Radim Běleš (F51) se v Novém Městě nad Metují postaral o překonání deset let starého českého rekordu v hodu kuželkou. Jeho nejdelší pokus měřil 26,85 m a hned v úvodu odstartoval povedené závody, během kterých atleti na vozíku třikrát překonali A limit pro mistrovství světa. Vedle domácího Běleše se o nejlepší výkony dne postarali Martin Němec (F55) v kouli a Martina Kniezková (F52) v disku. Na atletickém stadionu v Novém Městě nad Metují se v sobotu představilo celkem 14 atletů mužů a tři ženy. Spolu s domácí Kniezkovou také Vendula Písaříková (F32) a paralympijská vítězka ve vrhu koulí z Pekingu Eva Kacanu (F54). Ta tentokrát při své nejoblíbenější disciplíně postrádala svou vrhačskou stoličku a ačkoli svým nejdelším pokusem (6,12 m) překonala B limit pro MS, se svým výkonem spokojená nebyla. „Vůbec to nebylo dobré. Člověk, který mi měl přivézt stoličku, onemocněl, tak jsem musela vrhat z jiné. To je jako byste se ženili a chtěli použít oblek z tanečních,“ brala situaci s humorem Kacanu.

 

Ani Martina Kniezková nebyla příliš spokojená s jednou ze svých disciplín, oštěpem, ale vše si vynahradila v disku výkonem 14,13 m, což je výsledek lepší A limitu na MS. „S diskem jsem spokojená moc, zase mi vyšly hlavně poslední pokusy, ale to už tak u mě bývá. Oštěp mám spíše jako doplňkovou disciplínu, tam zase spokojená nejsem vůbec,“ smála se po závodě vítězka, která si připsala 3 body do celkového pořadí českého poháru.

 

Tomu vládne mezi muži i po 4. kole Martin Němec, který v Novém Městě překonal v disku B limit a v kouli dokokce A limit na MS. Jeho hodnocení ale bylo také padesát na padesát – spokojenost vládla v kouli s pokusem dlouhým 11,29 m, trochu zklamaný byl ale z výkonu 34,77 m v disku. „Dneska asi nebylo úplně diskařské podnebí, nikomu to nelétalo. V kouli jsem ale sám sebe překvapil, nečekal jsem tak dobrý výsledek,“ připustil český reprezentant.

 

Před něj se dostal v domácím prostředí Radim Běleš, a to díky novému českému rekordu v hodu kuželkou. Právě tito dva atleti zahajovali svými pokusy atletické dopoledne – zatímco Němec se trápil na disku, Běleš hned v úvodu přehodil deset let starý rekord. „Konečně to vyšlo! Já mám vždycky pocit, že mám natrénováno, ale v závodě se to úplně neprojeví. Teď se to povedlo a mám z toho velkou radost. Disk už jsem pak zkoušel jen jako doplněk a podle očekávání to nebyla žádná sláva,“ hodnotil Běleš výkon 8,78 m v disku. Přesto si díky výsledku v kuželce připsal 14 bodů do celkového pořadí českého poháru za vítězství v domácím prostředí.

datum: 08 Aug 2010 autor: Daniel Pavlis
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.