Diskařská přetahovaná v novozélandské bríze

Neuvěřitelný závod v hodu diskem sloučených kategorií F54/55/56 byl dnes k vidění na atletickém stadionu Královny Alžběty II. v novozélandském Christchurch. Ode dneška jsou totiž pro všechny tři skupiny platné nové světové rekordy, všichni tři medailisté překonali stará maxima. Dokonce i čtvrtý muž celkového pořadí musel hodit víc, než byl původní světový rekord jeho třídy. Závod probíhal v takřka ideálním diskařském protivětru.

 

Vše načal již první na startovní listině Srb Mitrovič, když svým druhým pokusem stanovil nový světový rekord 31,35 m pro kategorii F54. Zahanbit se nenechal ani paralympijský vítěz z Pekingu Kubánec Díaz, a novým světovým rekordem pro klasifikaci F56 o hodnotě 42,22 m se zařadil před užším finále na druhé místo. K celkovému překvapení se do rekordového přetahování vložil i Bulhar Yuseinov, a díky novému rekordu pro F55 39,42 m obsadil bronzovou příčku.

 

Diskař z Kuby po prvních třech hodech nedokázal pochopit, jak je možné, že přestože překonal své světové maximum, je jen druhý. Ve druhém kole proto nenechal nic náhodě, nový rekord ještěposunul na 43,10 m, a o pouhé 3 body přeskočil Mitroviče. A aby toho nebylo málo, Íránec Mohammad Yari se ve snaze o vylepšení svého průběžného šestého místa rovněž posledním pokusem dlouhým 41,10 (a ohodnocený rovným 1000 bodů) dostal přes původní hodnotu Díazova světového maxima z Pekingu. Na Yuseinovův bronz mu pak scházely jen dva body.

 

Čeští závodníci Martin Němec a Josef Štiak se v nabité konkurenci museli spokojit se šestým, respektive osmým místem. Prvně jmenovaný navíc přišel po čtyřech letech o držení světového rekordu kategorie F55.

Výsledková listina zde.

datum: 28 Jan 2011 autor: Martin Němec
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.