V Perském zálivu bylo zahájeno Mistrovství světa v Atletice 2015

V neděli odletěla první část atletické výpravy ČATHS a OSAV na Mistrovství světa v atletice, které se koná v Kataru v termínu 21 - 31.10. osav bude reprezentovat . jedniná žena koulařka Eva Kacanu a pak kuželkáři,kteří se drží na světové špičce a to Radim Běleš, Jenda Vaněk a Marti Zvolánek , dále prémiově první start na MS čeká Jaroslava Petrouše a to navíc v jeho nové kategoriii stojících . Z ostatních svazů budou startovat dvě nové sportovkyně ČSMP a pak 6 sportovců SH.

 

Let do Doha trval i s přestupem 9 hodin i s přestupem v Istanbulu, kde jsme letěli společně s Tureckou výpravou. Po příletu do Doha, kde nás čekala teplota 25 stupňů i když bylo ráno 4.40hod, odbavení a vše ostatní proběhlo již v součinosti s pořadatelem , který se domníval, že patříme k Turecké výpravě vzhledem k tomu, že jsme byli oblečené také do červena.

 

Ve středu v 19 hodin místního času bylo v Kataru ve městě Doha v kulturní vesnici, která se nachází u moře a najde se v ní všechna možná kulturní zařízení a vybavení jako je kono, divadla , hudební sál a tak pod. Naše zahájení slavnostní zahájení MS 2015 proběhlo v Anfiteátru , na které přijeli zástupci 100 zemí světa a 1300 atletů jedná se o rekordní počet státu, které se zúčastní MS. Nástup vlajkonošů zahájil program, kde se předvedli artisti a tanečníci, kde byli zastoupení i osoby na berlích a vozíčkáři, své nadšení pro sport předvedl i dvanáctiletý chlape, který nemá vyvinuté dolní končetiny, ale přesto je nadšený sportovec a , který se hlavně pohybuje na skeibortu a druhý třináctiletý ochrnutý chlapec předvedl neuvěřitelnou jízdu na vozíku na nakloněných rampách. Během programu proběhlo několik malých ohňostrojů a po proslovech a vystoupení pestrobarevných tanečníků, kteří předváděli různé disciplíny ukončil slavnostní zahájení velký ohňostroj.

 

Záběry se zahájení lze najít zde http://www.paralympic.org/doha-2015

datum: 22 Oct 2015 autor: Eva Kacanu
Content Management Powered by CuteNews
Nowadays, Canada Slots-Online-Canada.ca is home to 200+ licensed gambling establishments that operate 76,000+ slots and 2,200+ table games.